Kuřecí závitky plněné vinnou klobásu

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie ze Starého Lázu.

Suroviny:

  • 600 g prsních kuřecích řízků
  • sůl
  • bílý pepř
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 300 g vinné klobásy
  • 1 červená paprika
  • 50 g másla
  • 1-2 lžičky hladké mouky na zahuštění

Postup:

Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, opepříme a z jedné strany posypeme petrželovou natí. Klobásy vymačkáme ze střívka a rozetřeme na řízky. Červenou papriku očistíme, nakrájíme na nudličky a na každý plátek masa dáme pár kousků.

Maso zavineme, upevníme párátky nebo převážeme nití. Nakládáme do pekáče, vymazaného máslem, podlijeme trochou vody a pečeme 30 minut při teplotě 190° C.

Hotové závitky vyjmeme a výpek přelijeme do kastrůlku. Naředíme dle potřeby, zahustíme moukou, rozkvedlanou ve vodě a ještě povaříme.

Podáváme s bramborem nebo kaší, přelité šťávou.

autor: posluchač