Kyselo

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Evy z Klášterce nad Ohří.

Suroviny:

  • bílé hlávkové zelí
  • cibule
  • brambory
  • sádlo
  • sladká smetana nebo šlehačka
  • kmín
  • ocet
  • špetka cukru
  • trochu hladké mouky

Postup:

Na rozehřátém sádle zkaramelizujeme cukr, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, osolíme, okmínujeme, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Zalijeme smetanou do které jsme rozkvedlali hladkou mouku, ochutíme octem a povaříme. Oloupané brambory uvaříme a po uvaření do nich zašťoucháme větší množství cibule osmažené na sádle.

Brambory dáme na talíře a zalijeme směsí ze zelí.

autor: posluchač