Lososové karbanátky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Petra Spálenky z hotelu Angelo v Plzni.

Suroviny na čtyři porce:

500 g lososa - břišní část
3 šalotky - jemně nakrájené
100 g strouhanky
3 lžíce petrželky - jemně nakrájené
1 lžíce kapari - jemně nakrájené
1/2 lžíce nastrouhaného křenu
1 vejce (nebo dva žloutky)
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce rostlinného tuku
mletý pepř
sůl

Postup:


Nechcete smažit na oleji? Máme pro vás tip.
Stačí, když si vystřihnete kolečko pečícího papíru a dáte ho na pánev, pak olej nepotřebujete.

Z lososa oddělíme břišní část a odstraníme kůži. Nožem nasekáme maso na drobné kousky, které dáme do misky a přidáme všechny ostatní suroviny. Vše důkladně propracujeme a z vytvořené směsi uděláme čtyři karbanátky.

Na pánvi rozpálíme trochu oleje a dáme karbanátky tak na 5 minut opékat z každé strany.

Lososové karbanátky podáváme nejlépe s jemnou bramborovou kaší.

autor: Petr Spálenka