Lososové karbanátky
podle Petra Spálenky z hotelu Angelo v Plzni.
Suroviny na čtyři porce:
500 g lososa - břišní část
3 šalotky - jemně nakrájené
100 g strouhanky
3 lžíce petrželky - jemně nakrájené
1 lžíce kapari - jemně nakrájené
1/2 lžíce nastrouhaného křenu
1 vejce (nebo dva žloutky)
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce rostlinného tuku
mletý pepř
sůl
Postup:
Nechcete smažit na oleji? Máme pro vás tip.
Stačí, když si vystřihnete kolečko pečícího papíru a dáte ho na pánev, pak olej nepotřebujete.
Z lososa oddělíme břišní část a odstraníme kůži. Nožem nasekáme maso na drobné kousky, které dáme do misky a přidáme všechny ostatní suroviny. Vše důkladně propracujeme a z vytvořené směsi uděláme čtyři karbanátky.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a dáme karbanátky tak na 5 minut opékat z každé strany.
Lososové karbanátky podáváme nejlépe s jemnou bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.