Makovec s jablky
podle paní Jany ze Smilova.
Suroviny:
- 20 dkg hladké mouky
- 20 dkg moučkového cukru
- 5 dkg másla
- 3 vejce ( z bílků sníh )
- 30 dkg strouhaných jablek
- 20 dkg mletého máku
- 1 prášek do pečiva
- 200 ml mléka
- formu na srnčí hřbet, nebo malý pekáček
Postup:
Máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme nastrouhaná jablka, mák, prášek do pečiva, mléko a sníh z bílků, vše dobře promícháme. Vytvořenou směsí naplníme formu, předem vymazanou tukem a vysypanou moukou. Pečeme při teplotě 160° C přibližně 40 minut. Necháme vychladnout, vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.