Mouřenínské pusinky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny:

2 bílky
120 g moučkového cukru
120 g lískových oříšků
50 g čokolády na vaření

Postup:

Z bílků připravíme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr. Lehce vmícháme mleté lískové oříšky a strouhanou čokoládu. Lžičkou tvoříme malé hromádky a pečeme v mírně vyhřáté troubě na plechu, vyloženým pečícím papírem. Ještě teplé pusinky sundáme z plechu a po vychladnutí uložíme.

Doba potřebná k rozležení: 3 dny.

Kokosové pusinky (vhodné pro bezlepkovou dietu)

Suroviny:

5 bílků
300 g cukru krupice
250 g kokosové moučky

Postup:

Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj vešleháme cukr. Nádobu se sněhem postavíme do vodní lázně a stále prošleháváme, dokud sníh není teplý a hedvábně lesklý. Potom nádobu se sněhem vyjmeme z vodní lázně a do prochladlého lehce vmícháme kokosovou moučku. Na plech, vyložený pečícím papírem, klademe lžičkou malé hromádky sněhové směsi. V mírně vyhřáté troubě sušíme skoro hodinu. Ještě teplé pusinky sundáme z plechu a po vychladnutí uložíme.

Doba potřebná k rozležení: 3 dny.