Myslivecký guláš

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Zdeňky z Koterova.

Suroviny:

400 g zadního hovězího masa
2 lžíce sádla
2 velké cibule
1 lžička mleté sladké i pálivé papriky
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl, pepř
3 - 4 lžíce bílého vína
2 papriky – červená a zelená
2 menší rajčata

Postup:

Maso nejprve nakrájíme přes vlákna na plátky a potom na širší nudle. Cibuli osmažíme do zlatova na sádle a přidáme papriku. Maso prudce a krátce osmažíme. Přidáme protlak, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a dusíme téměř do měkka.

Podle potřeby podléváme vínem, vývarem nebo i vodou. Až těsně před koncem přidáme papriky a rajčata a ještě krátce podusíme. Guláš nezahušťujeme a podáváme s rýží, těstovinami nebo haluškami.

autor: posluchač