Nepečený jahodový cheescake

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marty z Dobřan.

Suroviny:

1 balíček máslových sušenek
máslo
1 polotučný tvaroh (mascarpone)
1 zakysaná smetana
vanilkový cukr
moučkový cukr
jahody
želatina
voda

Postup:

Připravíme si želatinu - podrobný návod najdete na obalu.

Rozdrtíme sušenky a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vtlačíme do formy.

Rozděláme si mascarpone (tvaroh) se zakysanou smetanou a cukrem; až začne želatina trošku želírovat, přidáme jí do této směsi, kterou nalijeme na korpus a dáme do lednice.

Nakrájíme jahody a naskládáme je na dort. Jahody pak potřeme zbylou želatinou.

Na závěr dáme cheesecake do lednice ztuhnout, nejlépe přes noc.

Celková doba přípravy (bez tuhnutí v lednici) je 30 minut.

autor: posluchač