Oběd z jednoho pekáče
podle paní Hanky z Chebu.
Tento recept pochází z kuchařské knihy, která byla vydána roku 1933.
Suroviny:
- 10 dkg slanina
- 1 kg brambor
- 1 velká cibule
- 10 dkg pálivý salám
- 15 dkg krkovice
- česnek podle chuti
- černé pivo
- kečup
Postup:
Do hlubokého pekáče dáme na dno slaninu, vrstvu osolených a opepřených brambor nakrájených na plátky a dále vrstvíme na kolečka cibuli, paprikový salám, osolenou a opepřenou krkovici, plátky česneku a znovu ještě jednou všechny vrstvy. Potom zalijeme černým pivem a kečupem. Pečeme do zlatova a křupava.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.