Olomoucká prsíčka
podle paní Marie ze Starého Lázu.
Suroviny:
500 g kuřecích prsíček
1 balíček olomouckých tvarůžků
1 hrnek polohrubé mouky
1 vejce
2 dcl mléka
bazalka
2 stroužky česneku
pepř
sůl
Postup:
Kuřecí prsíčka očistíme, nakrájíme na menší kousky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
Mouku lehce osolíme, přimícháme vejce, mléko, bazalku, česnek a vytvoříme těstíčko. Do těstíčka přidáme nastrouhané tvarůžky a dobře promícháme.
Kuřecí kousky naložíme do těstíčka, připravíme si hrnec, nebo vyšší pánev, do které vlijeme olej, necháme rozpálit a vkládáme prsíčka, která smažíme do zlatova.
Doporučená příloha: vařené brambory, hranolky, šťouchné brambory apod.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka