Ovocný špíz s kokosem
podle kuchaře Iva Růžičky ze Švejk restaurantu Tivoli v Plzni.
Suroviny:
- ovoce podle chuti (jahody, banán, jablko, ananas apod.)
- strouhaný kokos
- vajíčko
- olivový olej nebo máslo
- vanilková omáčka – uvaříme řídký vanilkový pudink, můžeme přidat trochu rumu
Postup:
Ovoce omyjeme, oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky napícháme na špejli. Namočíme v rozšlehaném vajíčku, obalíme v kokosu a opečeme na olivovém oleji na pánvi nebo na grilu.
Podáváme s vanilkovou omáčkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.