Papriky s pohankovou náplní

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

Dnešní recept je opět „pohankový“. Je zase úplně jiný, než byly ty ostatní. A v tom je ta krása.

Suroviny na 4 porce:

4 bílé papriky
150 g pohanky
1 syrový brambor
1 mrkev
3 stroužky česneku
1 svazeček petrželky
3 velká dobře vyzrálá rajčata
2 lžíce rajčatového protlaku
0,5 lžičky mleté papriky
1 lžička přírodního cukru
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
olej

Postup přípravy plněných paprik:

Nejprve omyjeme papriky a odstraníme středy se semeny.

Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nasekaný česnek a petrželku.

Vmícháme pohanku, kterou jsme před tím povařili 15 minut v osolené vodě.

Nakonec ke směsi přidáme najemno nastrouhaný oloupaný syrový brambor a nastrouhanou mrkev. Dobře promícháme, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně.

Papriky s pohankovou náplní podle receptu Mirky Kuntzmannové

Prochladlou směsí naplníme papriky a připravíme omáčku, ve které budeme papriky dusit.

Postup přípravy omáčky:

Rajčata přelijeme vařící vodou, oloupeme je a najemno nakrájíme.

Na oleji necháme zkaramelizovat cukr, přidáme nakrájená rajčata a česnek, dusíme 5 minut.

Poté přidáme protlak, mletou papriku, podle chuti osolíme a zalijeme cca 0,5 litrem vody. Přidáme naplněné papriky a dusíme cca 40 minut.

Podáváme s pečivem, dušenou rýží nebo s těstovinami.

Celková doba přípravy tohoto receptu trvá 1,5–2 hodiny