Pastevecké řízky
podle paní Marie.
Suroviny:
500 g roštěné
50 g tvrdého sýra
50 g hladké mouky
sůl
3 stroužky česneku
strouhanka
3 vejce
sádlo nebo olej na smažení
Postup:
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, důkladně proklepeme a potřeme prolisovaným česnekem. Poté plátky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, do kterých vmícháme nastrouhaný sýr a ve strouhance.
Takto připravené obalené řízky osmažíme na rozpáleném sádle nebo oleji.
Doporučená příloha: bramborová kaše, brambory, chléb, salát z čerstvé zeleniny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka