Pečená kotleta ze selátka se zelenou čočkou a hráškem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Petra Spálenky, kuchaře z hotelu Angelo v Plzni.

Suroviny:

800 g kotlet
1 dcl olivového oleje
snítka rozmarýnu
sůl
mletý pepř
200 g zelené čočky
50 g choriza (španělský pikantní salám)
50 g hrášku
trocha jarní cibulky
stroužek česneku
1 větvička řapíkatého celeru

Postup:

Kotletu s kostí nasekáme na 4 porce a kost obnažíme od masa ze dvou třetin. Osolíme, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem. Zprudka opečeme na pánvi. Vložíme do rozpálené trouby na 180-200 °C a dopečeme 10 minut.

Mezitím uvaříme čočku ve vodě.

Maso vyjmeme a do výpeku přidáme nastrouhaný česnek.

Čočku scedíme, chorizo nakrájíme na drobné kostičky, orestujeme na oleji. Přidáme hrášek, celer uvařenou čočku a směs orestujeme.

Přisypeme cibulku, zalijeme troškou výpeku, osolíme a opepříme.

Opečenou směs čočky a zeleniny vložíme na talíř, navrch přidáme maso.

autor: Petr Spálenka