Pečená plec
podle paní Marie ze Štáhlav.
Suroviny:
1 kg vepřové plece
1 lžíce cukru
1 lžíce octa
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce kari
1 lžíce soli
1 kávové lžičky pepře
1 lžíce sladké papriky
1 cibule nahrubo nakrájená
1 šálku kečupu
1 l vody
1/8 másla
Postup:
Všechny suroviny, kromě masa, smícháme a dáme do pekáče do trouby na pár minut prohřát, aby se vše spojilo a rozpustilo. Pak do toho vložíme maso a pečeme přikryté do měkka. Nakrájené plátky masa podáváme nejlépe s rýží, přelité omáčkou, kterou není potřeba zahušťovat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.