Pečená posvícenská husa
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
- 1 mladá husa o hmotnosti cca 3 kg
- kmín
- sůl
Postup:
Husu zevnitř i zvenku posolíme a posypeme kmínem. Podlijeme malým množstvím vody a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a odebíráme vypečené sádlo.
Měkkou, do zlatova upečenou husu, necháme chvíli „vydýchat“, pak ji naporcujeme a podáváme.
Vhodná příloha: dušené kysané zelí, hlávkové zelí, bramborové knedlíky, chlupaté knedlíky, kynuté knedlíky žemlové..
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.