Pečené filátko ze pstruha s petrželkovým bramborem a koriandrovým dipem
podle Michala Šortnera, šéfkuchaře Casina Apex Strážný.
Suroviny na 2 porce:
4 filátka ze pstruha (tedy 2 pstruzi)
2 stroužky česneku
1 větší rajské jablíčko
1 cuketa
500 g brambor
sůl a pepř
petrželka
zakysaná smetana
koriandr
pár kapek citronu
sůl a pepř
Postup:
Troubu rozehřejeme na 200° C a vložíme do ní pekáček s olejem. Rozpálíme a mezitím si uvaříme brambory ve slupce do měkka, oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Do pekáčku vložíme filátka kůží dolů, vedle rozložíme kolečka rajčat, cukety a brambory, které posypeme petrželkou. Vše mírně osolíme a opepříme, necháme péci 12-15 minut.
Dip připravíme tak, že dmetanu v misce smícháme s kapkou citronové šťávy, solí, pepřem a koriandrem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.