Pečené filátko ze pstruha s petrželkovým bramborem a koriandrovým dipem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Michala Šortnera, šéfkuchaře Casina Apex Strážný.

Suroviny na 2 porce:

4 filátka ze pstruha (tedy 2 pstruzi)
2 stroužky česneku
1 větší rajské jablíčko
1 cuketa
500 g brambor
sůl a pepř
petrželka

zakysaná smetana
koriandr
pár kapek citronu
sůl a pepř

Postup:

Troubu rozehřejeme na 200° C a vložíme do ní pekáček s olejem. Rozpálíme a mezitím si uvaříme brambory ve slupce do měkka, oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

Do pekáčku vložíme filátka kůží dolů, vedle rozložíme kolečka rajčat, cukety a brambory, které posypeme petrželkou. Vše mírně osolíme a opepříme, necháme péci 12-15 minut.

Dip připravíme tak, že dmetanu v misce smícháme s kapkou citronové šťávy, solí, pepřem a koriandrem.

autor: šéfkuchař