Pečené piváčky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova u Karlových Varů.

Suroviny:

  • 8 špekáčků
  • 2 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kyselé okurky
  • 4 chilli papričky
  • 2 polévkové lžíce sterilovaného hrášku
  • 200 ml kečupu
  • 400 ml černého piva
  • petrželka na ozdobení

Postup:

Špekáčky oloupeme a po délce nařízneme. Cibuli a okurky nakrájíme na tenká kolečka, česnek na plátky. Chilli papričky podélně rozpůlíme a odstraníme semínka.

Do každého špekáčku vložíme kolečko cibule, česnek, okurku a půl chilli papričky. Špekáčky naskládáme do pekáčku, kolem nich rozdělíme hrášek a zbylou zeleninu. Kečup rozmícháme v pivu, přilijeme do pekáčku a při 180 stupních zapékáme 25 – 30 minut. Podle potřeby podléváme dalším pivem.

Po dopečení na talíři zdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

autor: posluchač