Pekaříčci

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle kuchaře Ivo Růžičky.

Suroviny:

500 g hladké mouky
150ml oleje
1 kostka droždí
1 lžička soli
250 ml mléka
lžíce cukru
1 vejce
niva, zelí, slanina, špenát… (náplň)

Postup:

Z vlažného mléka droždí a cukru připravíme kvásek.

Mouku, sůl, olej promícháme, přidáme kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, vyválíme na kruhy, rozdělíme na trojhránky a plníme náplní podle chuti.

Zavineme rohlíčky, potřeme žloutkem a můžeme posypat solí, kmínem apod.

Pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.

autor: Ivo Růžička