Pekaříčci
podle kuchaře Ivo Růžičky.
Suroviny:
500 g hladké mouky
150ml oleje
1 kostka droždí
1 lžička soli
250 ml mléka
lžíce cukru
1 vejce
niva, zelí, slanina, špenát… (náplň)
Postup:
Z vlažného mléka droždí a cukru připravíme kvásek.
Mouku, sůl, olej promícháme, přidáme kvásek, vypracujeme těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, vyválíme na kruhy, rozdělíme na trojhránky a plníme náplní podle chuti.
Zavineme rohlíčky, potřeme žloutkem a můžeme posypat solí, kmínem apod.
Pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka