Perník

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Miloslavy z Chodova.

Suroviny:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky vlažného mléka
  • ¼ hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 1 skořicový cukr
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 pudink s čokoládovou příchutí
  • 1 polévková lžíce džemu
  • 3 polévkové lžíce rumu

Postup:

Všechny suché suroviny promícháme, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného vysokého plechu. Pečeme při teplotě 180°C 25 – 30 minut.

Perník můžeme podle chuti naplnit krémem, potřít džemem, polít čokoládou nebo ozdobit šlehačkou.

autor: posluchač