Pizza
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 400 ml vlahé vody
- 1 kostka droždí
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
Suroviny na ozdobu:
- 500 g pasírovaných rajčat
- 1 ½ lžíce oregana
- 1 ½ lžíce tymiánu
- 250 g zeleniny (papriky, rajčata)
- 200 g dušené šunky
- 250 g mozzarelly
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
Postup:
Uděláme kvásek, přidáme ho k mouce a ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme 20 minut kynout. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme placky. Potřeme pasírovanými rajčaty, které jsme promíchali s bylinkami, solí a pepřem. Poklademe nakrájenou šunkou, rajčaty, paprikou a mozzarellou. Pečeme 20 – 30 minut při teplotě 180°C.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.