Plněné rohlíčky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Paní Marie ze Starého Lázu.

Suroviny na rohlíčky:

500 g polohrubé mouky
50 g droždí
1 vanilkový cukr
250 g tuku na pečení
8 polévkových lžic mléka
2 vejce
sůl

K naplnění použijeme podle chuti: tvaroh, mák, popř. povidla apod.

Postup:

Z mléka, vanilkového cukru, droždí a trochy mouky uděláme kvásek. Z mouky, tuku na pečení, vajec, soli a vykynutého kvásku zaděláme těsto a necháme vykynout.

Těsto rozdělíme na 6 dílů, z každého vyválíme kruh, který rozdělíme na 8 dílů. Na širší konec dáme náplň a zarolujeme do rohlíčku, dáme na plech a potřeme vajíčkem. Necháme ještě 10 minut vykynout a pečme při teplotě 170° C do růžova, asi 10-20 minut.

Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

autor: posluchač