Plzeňský kotlet

Plzeňský kotlet podle paní Jiřiny

Suroviny:
4 vepřové kotlety,
1 malou cibuli,
2 lžíce sádla,
1 stroužek česneku,
kmín,
mletý pepř,
sůl,
vývar z masoxu,
majoránku,
chlebovou kůrku a 2 deci piva.



Postup:
Kotlety naklepeme a opečeme zprudka, potom je vyjmeme, osolíme a opepříme. V omastku opražíme nastrouhanou chlebovou kůrku a přidáme cibuli, utřený česnek a kmín. Počkáme až cibule zesklovatí a poté ji podlijeme masovým vývarem a dusíme pod pokličkou. Omáčku promixujeme nebo propasírujeme, ochutíme pivem a kořením a přidáme do ní kotlety, necháme je prohřát.

Podáváme se zeleninovým salátem a bramborami.

autor: posluchač