Pochoutková sekaná s hlívou ústřičnou
podle paní Aleny z Chodova.
Suroviny na 4 porce:
- 400g mletého masa (1/2 hovězí, 1/2 vepřové)
- 200 g strouhaného ementálu
- 200g hlívy ústřičné
- 150g šunkového salámu
- 2 polévkové lžíce másla
- 3 stroužky česneku
- 1 větší cibule
- 1 kostka masoxu
- sůl, pepř
Postup:
Hlívu nakrájíme na malé kousky a chvíli ji podusíme v malém množství vody. Máslo utřeme do pěny, salám nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Maso osolíme, opepříme a dobře promícháme se všemi ostatními surovinami.
Vypracujeme šišku sekané, zabalíme do alobalu a necháme přes noc v chladničce. Druhý den sejmeme alobal a sekanou dáme do vymazaného pekáčku, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli. Pečeme při 200 °C asi 40 minut.
Během pečení podléváme horkou vodou, a když cibule zezlátne, přidáme rozpuštěný masox a pečeme za občasného přelévání šťávou.
Příloha: bramborová kaše, zeleninový salát.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.