Pochoutková sekaná s hlívou ústřičnou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova.

Suroviny na 4 porce:

  • 400g mletého masa (1/2 hovězí, 1/2 vepřové)
  • 200 g strouhaného ementálu
  • 200g hlívy ústřičné
  • 150g šunkového salámu
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 větší cibule
  • 1 kostka masoxu
  • sůl, pepř

Postup:

Hlívu nakrájíme na malé kousky a chvíli ji podusíme v malém množství vody. Máslo utřeme do pěny, salám nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Maso osolíme, opepříme a dobře promícháme se všemi ostatními surovinami.

Vypracujeme šišku sekané, zabalíme do alobalu a necháme přes noc v chladničce. Druhý den sejmeme alobal a sekanou dáme do vymazaného pekáčku, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli. Pečeme při 200 °C asi 40 minut.

Během pečení podléváme horkou vodou, a když cibule zezlátne, přidáme rozpuštěný masox a pečeme za občasného přelévání šťávou.

Příloha: bramborová kaše, zeleninový salát.

autor: posluchač