Polévka babího léta s marinovanou cibulkou
podle profesionálního kuchaře Iva Růžičky.
Suroviny:
- 2 polévkové lžíce másla
- 1/4 čajové lžičky kmínu
- 5 dkg žampiónů nebo jiných hub
- 2 větší mrkve
- 4 dcl zeleninového vývaru
- 1 menší červená cibule
- 1 polévková lžíce červeného vinného octa
- 4 plátky chleba, nebo toustového chleba
- 1 kalíšek zakysané smetany
- sůl
- pepř
Postup:
Máslo rozehřejeme, přidáme kmín a orestujeme, vložíme houby a restujeme 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou mrkev a zeleninový vývar, přiklopíme a vaříme 10 minut. Najemno nakrájenou červenou cibuli naložíme do octa a lehce přisolíme. Na pánvi uděláme z chleba topinky.
Polévku nalijeme na talíř, lžící na ni dáme kysanou smetanu a ozdobíme marinovanou cibulkou. Podáváme s topinkami.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka