Pomerančová bábovka
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
5 vajec
200 g jemného krystalového cukru
1 větší pomeranč
200 g hladké mouky
40 g bramborové moučky nebo1 vanilkový puding
¾ kypřícího prášku do pečiva
100 – 120 ml vody
sádlo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup:
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme pomerančovou šťávu a kůru z dobře omytého pomeranče. Po důkladném vyšlehání vmícháme mouku s kypřícím práškem, ve vodě rozmíchanou bramborovou moučkou nebo pudingem a vše spojíme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Ve vyhřáté troubě pečeme při 160 °C cca 40 minut.
Celková doba přípravy je cca 1,5 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.