Pstruzi v alobalu

podle paní Růženy z Příbrami.

Suroviny:

  • 4 pstruzi
  • sůl
  • 1 lžička kari koření
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • citrónová šťáva
  • kmín
  • 4 lžičky másla

Postup:

Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme a okořeníme kari. Do břišní dutiny vložíme na plátky nakrájený česnek a cibuli, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 1-2 hod. odležet. Potom pstruhy jednotlivě položíme na díly alobalu potřené máslem, okmínujeme, zabalíme a grilujeme ve vyhřátém grilu cca 20 min. Podáváme s opečenými brambory a zeleninou.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.