Pstruzi v bylinkách

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny:

4 pstruzi o hmotnosti cca 300 g
1 citrón
120 g másla
4 snítky mladého čerstvého kopru
4 snítky petrželky
4 snítky estragonu
4 snítky tymiánu
mletý pepř
sůl
alobal

Postup:

Vykuchané a dobře očištěné pstruhy umyjeme pod tekoucí studenou vodou. Pak je osušíme, zevnitř i na povrchu pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.

Do každého břišního otvoru vložíme kousek másla a po 1 snítce bylinek. Dostatečně velké kusy alobalu (délka cca 40 cm) potřeme máslem, položíme na ně připravené pstruhy a dobře je zabalíme. Dáváme pozor, abychom alobal neprotrhli.

Balíčky dáme do pekáče nebo na plech a ve vyhřáté troubě na 200°C pečeme cca 25 minut. Ryby podáváme zabalené ve fólii.

Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách nebo jen pečivo. Ať zvolíme jakoukoliv přílohu, nikdy nezapomeneme na čerstvou zeleninu nebo saláty.