Punč z červeného vína

podle Mirky Kuntzmannové.

Ingredience
  • 250 ml vody
  • 1 pomeranč (velkého stačí polovina)
  • citrónová kůra z ½ citrónu
  • kousek celé skořice
  • 3 hřebíčky
  • 250 g kostkového cukru
  • trochu rumu nebo brandy
  • 1 litr tmavého červeného vína

V hrnci svaříme vodu společně se 150 g kostkového cukru, omytým, na plátky nakrájeným pomerančem i s kůrou, citrónovou kůrou a kořením. Přes hrnec položíme kovovou mřížku se zbytkem cukru, který pokapeme alkoholem, zapálíme a necháme kapat do ochucené vody. Když se cukr rozpustí, odstraníme mřížku a přilijeme víno.

Zahříváme těsně pod bod varu. Nesmí se vařit! Punč přecedíme a servírujeme.