Rajčata plněná houbami

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Karla z Medné.

Suroviny na 2 porce:

6 středně velkých rajčat
300 g hříbků nebo jiných jedlých hub
1 větší cibule
50 g másla
olej
2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu
30 g strouhaného tvrdého sýra
strouhanka
pepř, sůl, petrželka, kopr (nemusí být)
2 stroužky česneku
100 ml bílého vína

Postup:

Rajčata omyjeme, seřízneme vršky, vybereme dužinu.

Houby nakrájíme a spolu s nakrájenou cibulkou podusíme na oleji. Přidáme protlak (kečup), dužinu z rajčat, sůl, pepř, trošku strouhanky a sekanou petrželku. Přidáme třený česnek a bílé víno. Směs promícháme a osmažíme.

Mírně vychlazenou směsí naplníme rajčata. Posypeme je strouhaným sýrem s trochou strouhanky. Pokapeme rozpuštěným máslem a v troubě zapečeme.

Doporučení příloha: bílé pečivo, chléb, vařený brambor.

autor: posluchač