Rolované bramborové knedlíky se škvarky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Petra Spálenky z hotelu Angelo Plzeň.

Suroviny:

  • 1 kg brambor
  • lžička soli
  • 250 g hrubé mouky
  • 200 g krupice
  • 1 vejce
  • 3 skleničky od přesnídávky škvarků
  • 1 větší cibule
  • 2 sáčky křimického zelí

Postup:

Brambory omyjeme a připravíme k vaření ve slupce; než je dáme do vody, lehce podélně nařízneme slupku. Zatím co se vaří brambory, orestujeme cibulku a škvarky. Uvařené brambory zprudka zchladíme a oloupeme. Ještě teplé brambory rozmačkáme, vmícháme do nich vejce, mouku, krupici, sůl. Takto vytvořenou směs vypracujeme do hladkého těsta, které rozdělíme na tři stejné díly. Rozválíme je na obdélníky, posypeme směsí škvarků a cibule a zabalíme do rolády.Jednotlivé rolády zabalíme do fólie, pevně utáhneme a vaříme zhruba 25 minut.

Po uvaření roládu nakrájíme na plátky a podáváme se zelím.

autor: šéfkuchař