Rolovaný hovězí pupek pečený na rozmarýnu
podle Romana Kareše ze Švejk restaurantu u Pětatřicátníků.
Suroviny:
60 dkg hovězího pupku
40 dkg hovězího předního mletého masa (nejlépe z krku)
1 cibule
majoránka
1 vejce
10 dkg anglické slaniny
1 stroužek česneku
rozmarýn
sůl a pepř
Postup:
Pupek řádně naklepeme a naplníme promíchaným a ochuceným (sůl, pepř, česnek, majoránka) mletým masem, do kterého jsme přidali vejce, nasekanou cibuli a anglickou slaninu. Maso zarolujeme a svážeme provázkem. K masu přivážeme i snítky rozmarýnu. Maso vložíme do rozpálené trouby na 180° C a pečeme 30 minut. Poté podlijeme, přiklopíme a pečeme při 150° C ještě asi 2 hodiny. Maso poté vyjmeme a vzniklou šťávu redukujeme.
Roládu podáváme nakrájenou na plátky, politou šťávou s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka