Rolovaný hovězí pupek pečený na rozmarýnu

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Romana Kareše ze Švejk restaurantu u Pětatřicátníků.

Suroviny:

60 dkg hovězího pupku
40 dkg hovězího předního mletého masa (nejlépe z krku)
1 cibule
majoránka
1 vejce
10 dkg anglické slaniny
1 stroužek česneku
rozmarýn
sůl a pepř

Postup:

Pupek řádně naklepeme a naplníme promíchaným a ochuceným (sůl, pepř, česnek, majoránka) mletým masem, do kterého jsme přidali vejce, nasekanou cibuli a anglickou slaninu. Maso zarolujeme a svážeme provázkem. K masu přivážeme i snítky rozmarýnu. Maso vložíme do rozpálené trouby na 180° C a pečeme 30 minut. Poté podlijeme, přiklopíme a pečeme při 150° C ještě asi 2 hodiny. Maso poté vyjmeme a vzniklou šťávu redukujeme.

Roládu podáváme nakrájenou na plátky, politou šťávou s bramborovou kaší.

autor: šéfkuchař