Roštěná v anglické slanině

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Petra Spálenky z hotelu Angelo Plzeň.

Suroviny na 4 porce:

1 kg vysoký roštěnec
3 snítky tymiánu
2 snítky rozmarýnu
5 lžic hořčice
sůl
pepř
10 kuliček kapary
200 g anglické slaniny
olej

Postup:

Roštěnec očistíme, odblaníme, omyjeme, osolíme a opepříme. Nasekáme bylinky a kapary – ve směsi maso vyválíme. Poté ho pomažeme hořčicí, rozprostřeme plátky anglické a zabalíme tak, aby byly jako tašky na střeše. Převážeme provázkem a přes noc necháme odležet v chladu potřené olejem.

Maso pak zprudka opečeme po všech stranách 7-10 minut. Zabalíme do alobalu a pečeme při 180° C, minimálně 30 minut. Poté necháme ještě půlhodinky v alobalu mimo troubu.

Doporučená příloha: brambory v jakékoli právě.

autor: šéfkuchař