Roštěnky podle labužníka

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny na 4 porce:

4 ks roštěnek po cca 150 g
1 lžíce sádla
1 cibule
mletý pepř
sůl
hladká mouka na obalení
1 lžíce kaparů
1 lžíce plnotučné hořčice
3-4 sladkokyselé okurky
1 lžička másla
200 ml sladké smetany

Postup:

Změklé máslo utřeme s hořčicí, přidáme najemno nakrájené okurky a kapary; vše dobře promícháme.

Roštěnky naklepeme, mírně osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpálíme sádlo a z obou stran v něm prudce opečeme přepravené maso. Poté maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Na tuku po opékání necháme zpěnit nakrájenou cibulku. Na cibulový základ vrátíme opečené maso, mírně ho podlijeme vodou a dusíme. Když je maso téměř měkké, na každý plátek navršíme připravenou hmotu s okurkami a kapary, zalijeme smetanou a dusíme tak dlouho, až je maso dokonale měkké.

Doporučená příloha: dušená rýže, těstoviny, vařené brambory, zeleninové saláty, kompoty.

Celková doba přípravy je 1 hodina.