Rychlá svačinka
podle Iva Růžičky ze Švejk restaurantu Tivoli Plzeň.
Suroviny:
50 g rýžových nudlí
5 vajec
1 mexická mražená směs
pažitka
sůl a pepř
olej, máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formiček na muffiny (pokud máme silikonovou, není potřeba)
Postup:
Nudle ponoříme do vroucí vody a necháme změknout asi tři minuty pod pokličkou.
Zeleninu lehce orestujeme na másle.
V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme, přidáme do nich nasekanou pažitku.
Nudle přecedíme a rozdělíme do formiček. Na to dáme zeleninu a nakonec zalejeme vejci.
Pečeme v předehřáté troubě na 180° C asi 30 minut.
Celková doba přípravy je 50 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.