Salát z červené řepy

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Štěpánky z Nového Kramolína.

Suroviny:

  • 3 kg hlávkového zelí
  • 1 kg řepy
  • 25 dkg cibule
  • 1 balení konzervační směsi Deko
  • 20 dkg cukru krystalu
  • 2 dcl oleje
  • necelých 2,5 dcl octa

Postup:

Zelí i řepu nastrouháme, cibuli nakrájíme na kostičky. Vše důkladně promícháme s konzervační směsí, olejem a octem. Namačkáme do sklenic a slijeme z nich přebytečnou šťávu. Zavřeme víčkem a sterilizujeme ve vodní lázni 20-30 minut při teplotě 100 °C.

Salát se dá použít jako příloha k masu nebo se s ním dá dál pracovat, například přidáním jogurtu a podobně.

autor: posluchač