Salát z polníčku

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny 2-4 porce:

  • 250 g polníčku
  • 2 vařené brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • vinný ocet
  • mletý pepř
  • sůl
  • 3 vejce vařená natvrdo (na ozdobu)

Postup:

Vypraný a okapaný polníček dáme do mísy, přidáme na plátky nakrájené studené vařené brambory, najemno nakrájený česnek, osolíme, opepříme, pokapeme octem a olejem a dobře promícháme.

Salát je chutnější, když ho před podáváním necháme 10 minut proležet. Před podáváním obložíme na čtvrtky nakrájenými vařenými vejci.

Je vhodný jako doplněk k pečením, zeleninovým pokrmům, ale i jako lehká večeře.

Celková doba přípravy je 10 minut.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.