Sekaná s mozzarelou
podle paní Aleny z Chodova.
Suroviny na 4 porce:
- 500 g mletého hovězího masa
- 100 g mozarelly
- 200 g cherry rajčátek
- 2 rohlíky z předešlého dne
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- olivový olej
Postup:
Rohlíky nakrájíme a zvlhčíme vodou. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a orestujeme na oleji. Maso propracujeme s cibulí, česnekem, rohlíky, vejci a okořeníme. Z hmoty vytvarujeme šišku, vložíme do vymazaného pekáčku a při teplotě 190° C pečeme 30 minut. Pak sekanou poklademe plátky cherry rajčátek, mozarrely a dopečeme.
Podáváme s kaší, šťouchanými bramborami apod.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.