Sekaná trochu jinak

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle pana Františka z Plzně.

Suroviny:

250 g hovězího masa
250 g vepřového masa
50 g slaniny
2 lžíce smetany
1 cibule
sůl
pepř

Postup:

Maso umeleme, osolíme, opepříme, přimícháme smetanu, slaninu a cibuli nakrájenou na kostičky. Ze směsi utvoříme šišku, kterou zabalíme do ubrousku nebo do utěrky a ovážeme motouzem, aby se nerozpadla.

Připravíme vodu jako na polévku. Okořeníme, osolíme ji a uvedeme do varu. Jakmile se voda vaří, sekanou do ní ponoříme. Ubereme plamen, necháme probublávat a vaříme 2 hodiny.

Sekanou vyjmeme a necháme ji vystydnout. Po vystydnutí ji rozbalíme a nakrájíme na plátky.

autor: posluchač