Sirup z květů černého bezu
podle paní Marie ze Starého Lázu.
Suroviny:
20 květů černého bezu
2 l převařené vody
50 g kyseliny citrónové
2 kg cukru
šťáva ze 2-3 citrónů
šťáva z 1 pomeranče
Postup:
Květy černého bezu přelijeme převařenou vodou, přidáme kyselinu citrónovou, promícháme a necháme 24-36 hodin odležet.
Přecedíme přes plátno, přidáme cukr, který necháme rozpustit, přidáme šťávu z citrónů a pomeranče.
Necháme přejít varem, odstavíme a plníme do sklenic.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.