Skopové ragú

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny na 4 porce:

500 g skopového masa z plece nebo krku
1 cibule
2 lžíce sádla
1 stroužek česneku
1-2 lžíce rajčatového pyré nebo protlaku
0,5 l kvalitního bílého vína
1 bobkový list
2 snítky čerstvého tymiánu
mletý pepř
sůl
50 g zelených oliv bez pecek
2 lžíce hladké mouky

Postup:

Nejprve dokonale očistíme maso, odblaníme a zbavíme přebytečného tuku.

Nakrájené maso a cibuli osmažíme na sádle.

Přidáme utřený česnek a zalijeme vínem tak, aby bylo maso zcela potopeno. Na použitém víně velmi záleží, použijme tedy kvalitní suché víno. Přivedeme prudce k varu, přidáme rajčatové pyré nebo protlak, sůl, koření a pod pokličkou pomalu dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vínem a mícháme.

Na závěr přidáme na kolečka nakrájené olivy.

Skopové ragú podáváme na zahřátých talířích, které jsme předem vytřeli česnekem.

Vhodnou přílohou je pečivo.

Celková doba přípravy vám zabere cca 1,5 hodiny.