Receptář14. dubna  2017 v 09:20  

Skopové ragú

Ragú ze skopového masa - Foto: Josef Kubát

Ragú ze skopového masaFoto: Josef Kubát

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny na 4 porce: 

500 g skopového masa z plece nebo krku
1 cibule
2 lžíce sádla
1 stroužek česneku
1-2 lžíce rajčatového pyré nebo protlaku
0,5 l kvalitního bílého vína
1 bobkový list
2 snítky čerstvého tymiánu
mletý pepř
sůl
50 g zelených oliv bez pecek
2 lžíce hladké mouky 

Postup: 

Nejprve dokonale očistíme maso, odblaníme a zbavíme přebytečného tuku. 

Nakrájené maso a cibuli osmažíme na sádle. 

Přidáme utřený česnek a zalijeme vínem tak, aby bylo maso zcela potopeno. Na použitém víně velmi záleží, použijme tedy kvalitní suché víno. Přivedeme prudce k varu, přidáme rajčatové pyré nebo protlak, sůl, koření a pod pokličkou pomalu dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vínem a mícháme. 

Na závěr přidáme na kolečka nakrájené olivy. 

Skopové ragú podáváme na zahřátých talířích, které jsme předem vytřeli česnekem. 

Vhodnou přílohou je pečivo. 

Celková doba přípravy vám zabere cca 1,5 hodiny. 

Vaříme s rozhlasem

Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí, pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Od 26.4.2017 17:30 do 18:35; na silnici 230 u obce Příchovice okres Plzeň-jih; nehoda; převrácené vozidlo; probíhají záchranné a vyprošťovací práce; havárie OA, bez zranění osob. Na místě PČR.
  Od 26.4.2017 17:20 do 18:25; na silnici 26 u obce Vejprnice okres Plzeň-sever; nehoda; zvěř na vozovce; probíhá vyšetřování nehody; srážka OA se zvěří, bez zranění osob. Na místě PČR.
  Od 26.4.2017 17:20 do 18:25; na silnici 197 v obci Srby okres Domažlice; nehoda nákladního vozidla; 2 havarovaná vozidla; probíhá vyšetřování nehody; NA x OA bez zranění. PČR na místě.

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace