Smažené kuřecí špízky v sýrovém těstíčku
podle Václava Pacha z Pivovarského dvora v Černicích.
Suroviny na 4 porce:
- 600 g kuřecí prsa
- 100 g šunky
- 100g slaniny
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- chilli nebo pálivá paprika
- zelená petržel
- šťáva z poloviny citrónu
Suroviny na těstíčko:
- 100g hladké mouky
- 100 g sýra
- 2 vejce
- 1 ½ dcl mléka
- sůl
Postup:
Suroviny na těstíčko dobře promícháme a necháme 15 – 20 minut odpočinout.
Kuřecí maso jemně naklepeme, nakrájíme na malé kostičky. Maso dáme do misky, osolíme, opeříme, přidáme chilli, česnek, nasekanou zelenou petržel, citrónovou šťávu a vše promícháme. Slaninu a šunku nakrájíme na kostičky jako maso a střídavě napichujeme na špejli.
Špízy obalíme v hladké mouce a těstíčku. Smažíme v oleji, špíz by měl být potopený.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka