Smažené kuřecí špízky v sýrovém těstíčku

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Václava Pacha z Pivovarského dvora v Černicích.

Suroviny na 4 porce:

  • 600 g kuřecí prsa
  • 100 g šunky
  • 100g slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • chilli nebo pálivá paprika
  • zelená petržel
  • šťáva z poloviny citrónu

Suroviny na těstíčko:

  • 100g hladké mouky
  • 100 g sýra
  • 2 vejce
  • 1 ½ dcl mléka
  • sůl

Postup:

Suroviny na těstíčko dobře promícháme a necháme 15 – 20 minut odpočinout.

Kuřecí maso jemně naklepeme, nakrájíme na malé kostičky. Maso dáme do misky, osolíme, opeříme, přidáme chilli, česnek, nasekanou zelenou petržel, citrónovou šťávu a vše promícháme. Slaninu a šunku nakrájíme na kostičky jako maso a střídavě napichujeme na špejli.

Špízy obalíme v hladké mouce a těstíčku. Smažíme v oleji, špíz by měl být potopený.

autor: šéfkuchař