Smažené tvarohovo-jablečné hrudky
podle paní Marie ze Starého Lázu.
Suroviny:
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 120g hrubé mouky
- sůl
- 4 jablka
- cukr
- olej na smažení
- na posypání skořicový cukr
Postup:
Ze surovin vypracujeme těsto. Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do těsta.
Na pánvi rozpálíme olej a velkou lžící nabíráme těsto a dáváme postupně smažit. Smažíme z obou stran do růžova.
Po vyjmutí položíme na ubrousky, které nasají přebytečný olej. Nakonec posypeme skořicovým cukrem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka