Smetanová omáčka se ztracenými vejci
podle Mirky Kuntzmannové.
Staroplzeňský recept
Suroviny na 4 - 6 porcí:
- 500 ml vody
- 500 ml kysané smetany
- 6 vajec
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 1 bobkový list
- ocet
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- kopr
Postup:
Koření povaříme několik minut v osolené a okyselené vodě. Potom koření vyjmeme a zahustíme smetanou, do které jsme rozkvedlali hladkou moukou. Omáčku přivedeme k varu a opatrně do ní rozklepneme čerstvá vejce tak, aby zůstala pohromadě, a uvaříme je na hniličku, tj. asi 4 minuty.
Hotový pokrm můžeme ochutit najemno nakrájeným koprem.
Doporučená příloha: brambory na loupačku nebo pečivo.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.