Steaky na pepři s houbovou omáčkovou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hany z Chebu.

Suroviny na 4 porce:

  • 4 vepřové kotlety
  • 2 - 3 kávové lžičky mletého pepře
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 4 polévkové lžíce červeného vína
  • 200 g čerstvých hub
  • 300 ml hovězího vývaru

Postup:

Do osušených vepřových kotlet vtlačíme pepř. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a osmahneme maso z obou stran.

Maso vyjmeme, přilijeme červené víno a necháme přejít varem. Přidáme houby, hovězí vývar a vaříme 5 minut.

Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, vmícháme do omáčky a povaříme další 2 - 3 minuty.

Steaky podáváme například s rýží, přelité houbovou omáčkou.

autor: posluchač