Steaky na pepři s houbovou omáčkovou
podle paní Hany z Chebu.
Suroviny na 4 porce:
- 4 vepřové kotlety
- 2 - 3 kávové lžičky mletého pepře
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 4 polévkové lžíce červeného vína
- 200 g čerstvých hub
- 300 ml hovězího vývaru
Postup:
Do osušených vepřových kotlet vtlačíme pepř. Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a osmahneme maso z obou stran.
Maso vyjmeme, přilijeme červené víno a necháme přejít varem. Přidáme houby, hovězí vývar a vaříme 5 minut.
Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, vmícháme do omáčky a povaříme další 2 - 3 minuty.
Steaky podáváme například s rýží, přelité houbovou omáčkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.