Štěstí
podle paní Marie ze Starého Lázu.
Suroviny:
4 plátky svíčkové, nebo hovězí roštěné
1 vejce
1 lžička solamylu
4 lžíce tuku
1 lžíce sušených černých hub
1 lžička zázvoru
5 žampiónů
1 kapie
2 – 4 stroužky česneku
lžička soli
½ lžičky mleté pálivé papriky
1 hrnek nakrájeného bílého zelí
½ hrnku vývaru
Suroviny na zálivku:
2 lžíce bílého vína
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička cukru
1 lžíce solamylu
½ lžičky vegety
Postup:
Plátky masa nakrájíme na nudličky, smícháme s vejcem, solamylem, a solí. Na pánvi rozehřejeme polovinu tuku, na kterém prudce opečeme maso.
Maso vyjmeme, přidáme druhou polovinu tuku, na kterém za stálého míchání opečeme pokrájené žampióny a kapii, namočené sušené houby, zelí, zázvor, pálivou papriku a plátky česneku.
Vložíme maso, zalijeme vývarem a několik minut dusíme, nakonec zalijeme zálivkou z bílého vína, sójové omáčky, cukru, solamylu, vegety a podusíme.
Příloha: chléb, brambory, rýže
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka