Štika s křenovou omáčkou
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
- 1 štika o hmotnosti cca 1 kg
- 100 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
- citrónová šťáva
- sůl
Na omáčku:
- 70 g strouhaného křenu
- 350 ml kysané smetany
- citrónová šťáva
- špetka cukru
- sůl
Postup:
Vykuchanou a očištěnou rybu nakrájíme na porce, vložíme ji do vařící osolené a citrónovou šťávou okyselené vody a spolu s nakrájenou zeleninou vaříme zhruba 15 minut. Uvařenou štiku vyjmeme a jednotlivé porce přelijeme křenovou omáčkou.
Příprava omáčky: Smetanu ochutíme citrónovou šťávou, cukrem, osolíme a vmícháme nastrouhaný křen.
Příloha: brambory, čerstvý chléb
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.