Šťovíkový boršč
podle paní Marie z Tachova.
Suroviny:
200 g uzeného bůčků
2 l vývaru z uzeného masa
1 masox
4-5 brambor
20 dkg kořenové zeleniny
sůl
1 kyselé jablko
vajíčka (množství 2-3 podle požadované hustoty polévky)
šťovík
zakysaná smetana
Z uzeného masa připravíme vývar. Maso vyjmeme a nakrájíme. Do vývaru přidáme 1 masox, dále oloupané a na kostičky nakrájené brambory a kousky masa, povaříme a přidáme kořenovou zeleninu.
Šťovík omyjeme, nakrájíme a lehce osmahneme na oleji na pánvi. Přidáme do polévky, osolíme a vaříme.
Když je vše měkké přidáme nastrouhané kyselé jablko a vajíčka. Polévku nalijeme na talíř a ozdobíme kyselou smetanou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka