Šumajstr čili Šulimajs z jihu Moravy
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny 4 porce:
- 300 g krup
- 200 g fazolí
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- 200 g cibule
- 400 g škvarků
- 4 stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
- 2 lžíce vepřového sádla
Postup:
Fazole přes noc namočíme. Pak k nim přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a uvaříme je. Osolíme, až když jsou fazole měkké. Kroupy uvaříme zvlášť v osolené vodě. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme škvarky a prohřejeme. Kroupy smícháme s fazolemi, podle chuti dosolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a vmícháme cibuli se škvarky. Vynikající pokrm, který je jednoduchý chutný a vydatný!
Celková doba přípravy je cca 2 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka