Sušenky od tety Bucharky
podle paní Zdeňky z Němčic.
Suroviny:
4 větší vejce
30 dkg krystalového cukru
50 dkg polohrubé mouky
10 dkg rozinek
10 dkg celých neloupaných mandlí
10 dkg celých lískových oříšků
10 dkg vlašských ořechů
Postup:
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku, zamícháme ořechy, rozinky a dobře prohněteme. Z těsta uděláme 6 válečků a průměru asi 4 cm. Pečeme na pečícím papíru při teplotě 160°C 20 – 25 minut do růžova.
Necháme zchladnout a ještě teplé nakrájíme na sušenky, rozložíme na pečící papír a při teplotě 100°C v troubě dosušíme.
Necháme vychladnout, před podáváním můžeme pocukrovat.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.