Sušenky od tety Bucharky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Zdeňky z Němčic.

Suroviny:

4 větší vejce
30 dkg krystalového cukru
50 dkg polohrubé mouky
10 dkg rozinek
10 dkg celých neloupaných mandlí
10 dkg celých lískových oříšků
10 dkg vlašských ořechů

Postup:

Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku, zamícháme ořechy, rozinky a dobře prohněteme. Z těsta uděláme 6 válečků a průměru asi 4 cm. Pečeme na pečícím papíru při teplotě 160°C 20 – 25 minut do růžova.

Necháme zchladnout a ještě teplé nakrájíme na sušenky, rozložíme na pečící papír a při teplotě 100°C v troubě dosušíme.

Necháme vychladnout, před podáváním můžeme pocukrovat.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.