Švestková bramborka
podle profesionálního kuchaře Iva Růžičky.
Suroviny:
5 větších brambor
špetka soli
1 vejce
podle potřeby:
mléko
jemný bramborový škrob
vypeckované švestky
máslo
sádlo
moučkový cukr
Postup:
Syrové brambory najemno nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme mléko, sůl, trochu bramborového škrobu, vejce a promícháme.
Plech vymažeme tuhým sádlem, těsto rozetřeme po plechu, poklademe rozpůlenými švestkami, pokapeme máslem a pečeme při teplotě 160° C, dokud nezrůžoví okraje.
Pocukrujeme, nakrájíme a podáváme teplé.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.